RECURSOS EDUCATIUS
La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és una xarxa telemàtica del Departament d'Educació al servei específic del sistema educatiu de Catalunya.
Des del 1995 és un servei d'Internet, àmpliament utilitzat pel professorat, els centres docents, els serveis educatius i altres estaments i organitzacions relacionats amb l'ensenyament. Inclou un recull de recursos i pàgines per a l'ensenyament de diversos nivells, servei de correu electrònic, informació oficial, recursos pedagògics... A més a més, allotja molts llocs web de professors i centres catalans.

El Clic està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permeten crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia. La zonaClic és un servei del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya creat amb l'objectiu de donar difusió i suport a l'ús d'aquests recursos i oferir un espai de cooperació obert a la participació de tots els educadors/es que vulguin compartir els materials didàctics creats amb el programa.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més d'11 milions d'articles han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. La Viquipèdia en català fou la segona Viquipèdia a fundar-se, el març del 2001, després de l'anglesa. Actualment hi ha versions de la Viquipèdia en més de 250 llengües.
 
El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) és una federació d'organismes, sense cap finalitat lucrativa ni especulativa, constituïda el 5 de maig de 1982, per promoure i difondre el llibre infantil i juvenil i la lectura. El ClijCAT és membre fundador de l'Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil (OEPLI), és el representant als territoris de llengua catalana de l'International Board on Books for Young People (IBBY) i forma part del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes.

El Servei de Coordinació Bibliotecària de la Diputació de Barcelona dóna suport i serveis a les biblioteques que treballen en xarxa a la província de Barcelona. El treball en xarxa facilita uns serveis de qualitat i garanteix l'equilibri territorial i és, a la vegada, una plataforma privilegiada per intercanviar experiències i criteris.

El desembre de 1961 naixia la revista Cavall Fort. Des de llavors, Cavall Fort ha fet un llarg camí, sense perdre mai de vista els seus objectius essencials: ser una revista adreçada al públic infantil i juvenil, feta en català, divertida i interessant, amb un contingut i una presentació de màxima qualitat, que ajudi els seus lectors a adquirir el gust per la lectura, els desvetlli la curiositat pel món que els envolta, els estimuli la creativitat i sigui, en definitiva, un element de lleure actiu, creatiu i enriquidor.

El Bloc del programa de televisió del Canal 33 "L'hora del lector".

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Logo de Softcatala
Softcatalà és una associació sense ànim de lucre, registrada des del 1998, l'objectiu bàsic de la qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Tot i estar registrada a Mallorca, Softcatalà desenvolupa la seva activitat arreu dels Països Catalans amb normalitat. Softcatalà està formada per estudiants, professionals i usuaris que abasten els camps propis d'una organització d'aquestes característiques: enginyers informàtics, filòlegs, dissenyadors i traductors que fan aquesta feina d'una manera desinteressada.

RECURSOS EDUCATIUS